maanantai 14. toukokuuta 2012

Gluteenittomat valkosuklaiset muffinssit





Gluteenittomat valkosuklaiset muffinssit

Taikina:
50 g voita tai margariinia
3 kananmunaa
2 dl sokeria
4 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl maitoa tai kermaa
n. 120g valkosuklaata rouhittuna

Kuorrutus:
Flora vispiä vaahdotettuna
Mansikanmakuista tomusokeria
Valkosuklaarouhetta tai koristerakeita

Sulata rasva ja jätä jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sulatettu rasva ja valkosuklaarouhe ja sekoita taikina tasaiseksi.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista 225 asteessa muffinssien koosta riippuen, pienet muffinssit n. 10-12 min, isot n. 15 min tai kunnes ovat kypsiä.

Koristele muffinssit juuri ennen tarjoilua. Vaahdota Flora vispi ja lisää mansikanmakuista tomusokeria. Pursota tai levitä veitsellä muffinssien päälle. Ripottele päälle vielä valkosuklaarouhetta tai koristerakeita.

Itselläni oli käytössä Semperin gluteeniton hieno jauhoseos. Muffinssit olivat tosi kuohkeita ja maukkaita, eikä ulkonäöstä tai mausta olisi voinut päätellä niiden olevan gluteenittomia. Ohje toimii kuitenkin myös tavallisilla vehnäjauhoilla :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti