lauantai 17. maaliskuuta 2012

Keväisiä leipomuksia

Tuumasta toimeen! Kakkublogi on ollut jo pitkään suunnitelmissa ja työn alla. Nyt vaan tempasen, enkä jää taas odottamaan parempaa aikaa (joka koittaa ehkä sitten, kun muksut ovat kasvaneet ja muuttamassa pois kotoa....) Muokkaan ulkoasua, kategorioita ym. sitä mukaa kun ehdin, joten antanet anteeksi, mikäli homma vaikuttaa vielä keskeneräiseltä.


Entiset naapurit, nykyiset ystävät Nokialta olivat tulossa pitkästä aikaa käymään ja kahvipöytään oli mukava kattaa herkkuja :)


Appelsiini-valkosuklaakakku oli mukaeltu Kinuskikissan ohjeesta. Sitruuna-valkosuklaamuffinssit sekoittelin itse ja paistoin koekakkaraiset eilen, nam nam.




Sitruuna-valkosuklaamuffinssit

100 g rasvaa
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
1 prk Valion sitruunarahkaa (sponsoria odotellessa :D )
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
maun mukaan valkosuklaata

pursotukset vispikermaa tai Flora vispiä, koristeet tummaa suklaata tai koristerakeita
  • vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri, vatkaa joukkoon kananmuna
  • lisää sitruunarahka ja -mehu
  • sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita nopeasti tasaiseksi
  • nostele taikinaa muffinssivuokiin, paina keskelle palanen valkosuklaata ja nosta vielä nokare taikinaa päälle
  • paista 200 asteessa n. 15 min
  • paistoin muffinssit minimuffinssipellillä, jolla muffinsseja tuli vajaat 30 kpl
  • koristele jäähtyneenä
Tässä eka blogikirjoitukseni, toivottavasti jatkoa seuraa pian :)


5 kommenttia:

  1. Hei!
    Onnea uudelle blogille! Tätä olen odottanutkin. Hienoa, että polkaisit blogin käyntiin! Ihanalta näyttävät sun leipomukset!!
    T. Laura

    VastaaPoista
  2. Lurps, näyttää ihanalta! Ootko tehnyt noi suklaakoristeetkin itse, vai saako jostain tuommoisia valmiina?

    Onnea uudelle blogille munkin puolesta!

    T: Elina R. :)

    VastaaPoista
  3. Appelsiinivalkosuklaakakku näyttää ihan ylihienolta ja -herkulliselta! Olet kyllä taitava. Ja blogisikin on hieno, ihanan keväinen. Onnea vielä blogin johdosta!

    t: Sonja

    VastaaPoista
  4. Kiitos kannustuksesta ystävät!!

    Elina: suklaakoristeet olen tehnyt myös itse, pursottamalla sulatettua suklaata. Olen vielä ihan aloittelija näissä koristeluasioissa, kunhan taidot vähän karttuu, laitan tarkempaa juttua myös koristeluasioista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, ei näytä kyllä minusta aloittelijan tekemiltä! :)

      Poista