keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Pääsiäistä odotellessa

Kestosuosikki mokkapalat muffinssien muodossa





muffinssit:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl maitoa/kermaa
100 g rasvaa

täyte/kuorrute:
150 g rasvaa
1,5 dl tomusokeria
3-4 rkl kaakaojauhetta
3-4 rkl vahvaa kahvia
1 rkl vaniljasokeria

koristeet:
keltaista marsipaania tai koristerakeita

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin. Paista pieniä muffinsseja n. 10-15 min, isoja 15-20 min 175 asteessa.

Mittaa astiaan pehmeä rasva ja muut aineet. Vatkaa täyte vatkaimella sekaisin. Tarkista kahvin määrä vatkatessa, että seos säilyy pursoteltavana. Pursota tai levitä veitsellä jäähtyneiden muffinssien päälle. 

Kauli marsipaanista 2-3 mm paksuinen levy, tomusokeria voi käyttää apuna, mikäli marsipaani meinaa tarttua pöytään ja kaulimeen ;-) Ota haluamallasi muotilla kuvioita ja anna niiden kuivua huoneenlämmössä 1-2 päivää. 

Vinkki: Huomasin, että Sallisen marsipaani oli koostumukseltaan tässä tarkoituksessa helpompaa käsitellä, kuin Dr. Oetkerin marsipaani. Toinen vaihtoehto on käyttää valmiita koristerakeita.

Ylpeän äidin huomio: Kesken leipomisen tumma kaakao pääsi loppumaan Kanelikranssin keittiöstä. Reipas ekaluokkalainen kävi yksin kaupassa ja osasi tuoda juuri oikean, pyydetyn paketin kaakaota ja leipominen jatkui :-)




6 kommenttia:

  1. Hei ihanainen nainen! :D
    Tosi kiva kun olet alkanut pitämään tätä blogia! Kaikki näyttää niin herkulliselta että pitäisi heti päästä kokeilemaan..voi kun linjat vaan kestäis.. Kiva päästä kurkistamaan sun elämään vähän tätäkin kautta ;) Siis, jatka samaan malliin, se on käsky!!
    t, maria N

    VastaaPoista
  2. Kiitos Maria!! Suunnittelin tässä juuri kevyttä juustokakkua... jos juustokakku nyt voi olla kevyt.... sitä ainakin linjat kestää :-) t. Kanelikranssi

    VastaaPoista
  3. NAMS! Kyllä nuo sun koristeet niiiin viimeistelee kakut ja leivokset, upeita! Tulee olo, että pitäisköhän munkin rohjeta yrittää tehdä itse koristeita kakkuihin!!?
    Laura

    VastaaPoista
  4. Kiitos Laura! Rohkeasti vain kokeilemaan! Tule kertomaan, miten onnistuit :-)

    VastaaPoista
  5. Mä olen kanssa tehnyt juustotonta "juustokakkua" tulee ihan herkullista, mutta kun se on kevyempää niin sitä voi ottaa kaks palaa ;) ..ei auta.
    Teetkö nuo suklaa koristeet ihan vain leivinpaperille pursottamalla?

    VastaaPoista
  6. Moron Maria, olen tehnyt sydämiä pursottamalla ihan vain leivinpaperille ja sitten nostanut hetkeksi pakastimeen tai jääkaappiin jähmettymään esim. uunipellin tai tarjottimen päällä.
    Saadakseen pyöreitä tai kaarevia kuvioita, leivinpaperi pitää viritellä pyöreän tai kaarevan alustan päälle ja sitten vasta pursotella... kunhan mulla tässä taidot vielä karttuu, laitan tarkemmin pursotuksiani :-)

    VastaaPoista