sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Pääsiäinen - aurinkoa, ystäviä kylässä ja raikkaita herkkuja


Master Chef Vesilahti laittoi pitkäperjantain päivälliseksi yrtti-valkosipulimarinoitua lammasta ja bataattia. Minulle jäi herkkujen valmistaminen :-)

Sitruunamuffinsseista tein uuden, kevyemmän ja raikkaamman version.

Raikkaat sitruunamuffinssit
3 kananmunaa
2 dl sokeria
50 g rasvaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
koristelu:
tomusokeria
vettä
keltaista elintarvikeväriä
pääsiäisrakeita

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe ja lisää ne taikinaan sitruunamehun kanssa vuorotellen. Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste ja rasvatilkka. Taikina on rakenteeltaan kevyempää. Pikku apuri totesi kulhoa pyyhkiessä, että taikina on raikasta :-) Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa, pienet muffinssit n. 12 min, isot koon mukaan n. 15-18 min.
Sekoita kulhossa tilkka vettä ja tomusokeria. Halutessasi värjää keltaiseksi elintarvikevärillä. Pursota jäähtyneiden muffinssien päälle.




Kinuskiruudut
Makeat herkut ovat usein lasten mieleen. Jos haluat tarjota jotain tosi makeaa, kinuskiruudut on hyvä vaihtoehto :-) Ohjeen olen ottanut Pirkka.fi -sivuilta nimellä Kinuskikissan neliöt.



Mango-juustokakku
Pohja:
200 g digestiveä
1 prk mangososetta
Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
3 rkl sitruunamehua
4 liivatetta
2 rkl kuumaa vettä
Kiille:
2 prk mangososetta
2 liivatetta
2 rkl kuumaa vettä
Koristeet valkosuklaata rouhittuna ja raastettuna

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Murskaa keksit ja sekoita ne mangososeen kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele seos sen pohjalle.
Vatkaa Flora vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Notkista tuorejuusto lusikalla ja lisää vaahtoon. Lisää sitruunamehu.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kuumaan vesitilkkaan. Anna jäähtyä sekoitellen hieman. Kaada ohuena nauhana täytteen sekaan samalla hyvin sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään, ainakin 3-4 tunniksi tai mieluiten yön yli.
Laita kiilteen liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Laita 2 purkkia mangososetta kulhoon. Sekoita liivatteet kuumaan vesitilkkaan ja lisää ne mangososeen joukkoon hyvin sekoittaen. Kaada seos täytteen päälle vuokaan. Tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia tai kauemmin. Koristele ennen tarjoilua. 

Ainekset riittävät hyvin halkaisijaltaan 24 cm vuokaan, eikä kakusta tule kovin paksua. Itse käytin kakun valmistamiseen Piltti-vauvansoseita, ne antoivat raikasta makua ja kevensivät ohjetta.

Vinkki: Voit korvata maustamattoman tuorejuuston ja vaniljasokerin tuorejuuston tyyppisellä vaniljavalmisteella (Sunnuntai). 



Tänään saamme nauttia toisen ystäväperheen seurasta, jääkaapissa odottelevat sitruunakahvikakku ja gluteeniton sitruunakahvikakku. Laitan ohjeita seuraavassa päivityksessä. Makoisaa ja aurinkoista pääsiäisen jatkoa kaikille :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti