maanantai 9. huhtikuuta 2012

Toinen pääsiäispäivä - iloista touhua ja tohinaa


Saimme tänään vieraaksi ystäväperheen Tampereelta. Siinä riitti tohinaa, kun omat pojat mukaan lukien meillä touhusi yhteensä 7 poikaa :-)

Leivoin eilen illalla sitruunaisen kahvikakun ja toisen pieneen vuokaan gluteenittomana versiona. Netti on pullollaan sitruuna-kahvikakun ohjeita - tämä ei ole suoraan mikään niistä, mutta samoja piirteitähän noissa monissa resepteissä vaikutti olevan. Gluteenittomia jauhoja käytin ensimmäistä kertaa, Terhi kehui kakun makua ja rakennetta, ehkä kehut tulivat pelkästä kohteliaisuudesta ;-)

Sitruunainen kahvikakku

200 g rasvaa
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

Kuorrutus:
tomusokeria
sitruunamehua
keltaista elintarvikeväriä
Koristeet suklaamunia

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Pese sitruuna huolella, raasta sen kuori, purista mehu ja lisää ne taikinaan. Laita taikina voideltuun ja korppu-jauhotettuun vuokaan, paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 50 min. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Koristele kakku jäähtyneenä. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa ja pursota tai valuta kakun päälle. Koristele halutessasi pääsiäismunilla, pääsiäisrakeilla tai koristerakeilla.





Gluteeniton sitruunainen kahvikakku

Pieneen vuokaan, halkaisija n. 15 cm
75 g rasvaa
1 kananmuna
1 dl Semperin hieno gluteeniton jauhoseosta
alle 1 tl leivinjauhetta
1 tl sitruunankuoriraastetta
2 rkl sitruunamehua

Kuorrutus:
tomusokeria
sitruunamehua
keltaista elintarvikeväriä

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi taikinaan sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla n. 30 min. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.
Koristele kakku jäähtyneenä. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa ja pursota tai valuta kakun päälle.
Pienten suklaamunien täytteessä sattuikin olemaan gluteenia ja joku oli syönyt Kanelikranssin kaapeista kaikki muut pääsiäisrakeet. Laitoin kakun keskelle sitten tavallisen suklaamunan :-)



Ihana ekaluokkalaiseni laski illalla, että pääsiäisen aikaan meillä on käynyt 6 aikuista ja 9 lasta vieraana. On ollut mukava pääsiäinen ja huomenna onkin aika palata arkeen. Iloista ja aurinkoista arkeen paluuta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti