lauantai 21. huhtikuuta 2012

Pätkis-kakku

Pätkis-himo iski! Pyöräytin pienen kakun omalle perheelle lauantaiherkuksi :-)


Pätkis-kakku
Passelit ainekset halkaisijaltaan n. 15 cm kokoiseen irtopohjavuokaan

Pohja:
n. 100g keksejä
puoli purkkia päärynä-pilttiä tai n. 40 g sulaa rasvaa

Täyte:
2,5 dl Flora vispiä
2 dl maitorahkaa
2 liivatelehteä
1,5 rkl kuumaa vettä
n. 90-100 g pätkistä

Koristeet:
pätkistä rouhittuna

Murskaa keksit ja sekoita ne kulhossa päärynäsoseen kanssa. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat kevyesti öljyllä. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi pätkikset veitsellä. Vatkaa kulhossa flora vispi vaahdoksi ja lisää rahka sekoittaen. Ota 1/3 kerma-rahkaseoksesta erilliseen astiaan. Lisää pätkisrouhe. Purista liivatelehdistä vesi, liota ne kuumaan vesitilkkaan ja sekoita täytteeseen huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä muutamia tunteja tai mieluiten seuraavaan päivään. Koristele kakku pätkisrouheella ja nauti. Kakku vie todella pätkis-himon mennessään :-)

Kokeilin pientä irtopohjavuokaa n. 15 cm halkaisijaltaan. Tällä ohjeella saa pienen söpön kakun pienelle porukalle. Yli jääneen kerma-rahkaseoksen voi käyttää vaikka marjarahkaan, lettujen päälle tms. toiseen herkkuun. Jos käytössä on halkaisijaltaan isompi vuoka, sen voi käyttää kokonaan, lisätä liivatetta 1-2 kpl ja pätkistä haluamansa määrän. 

Pätkis-kakku muutamalla koristeraidalla


Pätkis-kakku hevi-juuserin malliin :-)

1 kommentti:

  1. Kiitos Henna! Tätä on pakko kokeilla, tämä on varmasti minun makuun!!
    T. Laura

    VastaaPoista