Pätkis-kakku
Passelit
ainekset halkaisijaltaan n. 15 cm kokoiseen irtopohjavuokaan
Pohja:
n. 100g
keksejä
puoli purkkia
päärynä-pilttiä tai n. 40 g sulaa rasvaa
Täyte:
2,5 dl Flora
vispiä
2 dl
maitorahkaa
2
liivatelehteä
1,5 rkl
kuumaa vettä
n. 90-100 g
pätkistä
Koristeet:
pätkistä
rouhittuna
Murskaa
keksit ja sekoita ne kulhossa päärynäsoseen kanssa. Pingota leivinpaperi
irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat kevyesti öljyllä. Painele keksiseos
vuoan pohjalle.
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi pätkikset veitsellä. Vatkaa
kulhossa flora vispi vaahdoksi ja lisää rahka sekoittaen. Ota 1/3
kerma-rahkaseoksesta erilliseen astiaan. Lisää pätkisrouhe. Purista
liivatelehdistä vesi, liota ne kuumaan vesitilkkaan ja sekoita täytteeseen
huolellisesti. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä
muutamia tunteja tai mieluiten seuraavaan päivään. Koristele kakku
pätkisrouheella ja nauti. Kakku vie todella pätkis-himon mennessään :-)
Kokeilin pientä
irtopohjavuokaa n. 15 cm halkaisijaltaan. Tällä ohjeella saa pienen söpön kakun
pienelle porukalle. Yli jääneen kerma-rahkaseoksen voi käyttää vaikka marjarahkaan,
lettujen päälle tms. toiseen herkkuun. Jos käytössä on halkaisijaltaan isompi
vuoka, sen voi käyttää kokonaan, lisätä liivatetta 1-2 kpl ja pätkistä
haluamansa määrän.
Pätkis-kakku muutamalla koristeraidalla
Pätkis-kakku hevi-juuserin malliin :-)
Kiitos Henna! Tätä on pakko kokeilla, tämä on varmasti minun makuun!!
VastaaPoistaT. Laura