Suklaatryffelikakku
Mutakakun
ohjeita löytyy moneen lähtöön. Tuunasin mutakakun ohjetta ja tuloksena on ihan täydellinen suklaatryffelikakku. Kuka väittää, että suklaakakut kuuluvat vain
talveen?? Tämä kakku maistui taivaalliselta myös keväällä :-)
200g
tummaa suklaata
100g
voita
4
valkuaista
4
keltuaista
n.
3,5 dl tomusokeria
2
tl vaniljasokeria
1,5
tl leivinjauhetta
1
dl perunajauhoja
Pinnalle
tummaa kaakaojauhetta
Tarjoiluun
kermavaahtoa, vaniljajäätelöä, tuoreita marjoja tai marjakastiketta
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Vatkaa
vatkaimella toisessa kulhossa keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri sekaisin.
Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää keltuais-sokeriseokseen
vatkaimella sekoittaen. Kääntele valkuaisvaahto varovasti kaapimella tai
puuhaarukalla taikinan sekaan.
Vuoraa
irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat kevyesti. Kaada taikina
vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40-45 min. Kakku saa kypsyä kauttaaltaan,
mutta jäädä silti meheväksi sisältä, ei kuitenkaan raa’aksi keskeltä kuten
mutakakku.
Irrota
jäähtynyt kakku vuoasta. Sihtaa kakun päälle tummaa kaakaojauhetta. Tarjoile
kermavaahdon tai vaniljajäätelön sekä tuoreiden marjojen tai marjakastikkeen
kanssa. Kakku vain paranee jääkaapissa ja oli mielestäni parhaimmillaan vasta
seuraavana päivänä. Tämä kakku on luontaisesti gluteeniton.
Ihan
paras kommentti mieheltäni: Visuaalisesti kaunis kakkupala ja maku kuin hienon
ravintolan jälkiruoka. On se hienoa, kun on nämä ravintolakriitikot omasta
takaa :-)
Näyttää niin hyvältä! Meinasin tehdä pätkiskakun peetun synttäreille täytekakun seuraksi, mutta tämä näyttää myös niiiin hyvältä.. että kumpaakohan kokeilis :)
VastaaPoistaLaura