maanantai 14. toukokuuta 2012

Suklaatryffelikakku




Suklaatryffelikakku

Mutakakun ohjeita löytyy moneen lähtöön. Tuunasin mutakakun ohjetta ja tuloksena on ihan täydellinen suklaatryffelikakku. Kuka väittää, että suklaakakut kuuluvat vain talveen?? Tämä kakku maistui taivaalliselta myös keväällä :-)

200g tummaa suklaata
100g voita
4 valkuaista
4 keltuaista
n. 3,5 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 dl perunajauhoja

Pinnalle tummaa kaakaojauhetta

Tarjoiluun kermavaahtoa, vaniljajäätelöä, tuoreita marjoja tai marjakastiketta


Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Vatkaa vatkaimella toisessa kulhossa keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri sekaisin. Sekoita perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää keltuais-sokeriseokseen vatkaimella sekoittaen. Kääntele valkuaisvaahto varovasti kaapimella tai puuhaarukalla taikinan sekaan.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40-45 min. Kakku saa kypsyä kauttaaltaan, mutta jäädä silti meheväksi sisältä, ei kuitenkaan raa’aksi keskeltä kuten mutakakku.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Sihtaa kakun päälle tummaa kaakaojauhetta. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön sekä tuoreiden marjojen tai marjakastikkeen kanssa. Kakku vain paranee jääkaapissa ja oli mielestäni parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä. Tämä kakku on luontaisesti gluteeniton.

Ihan paras kommentti mieheltäni: Visuaalisesti kaunis kakkupala ja maku kuin hienon ravintolan jälkiruoka. On se hienoa, kun on nämä ravintolakriitikot omasta takaa :-)

1 kommentti:

  1. Näyttää niin hyvältä! Meinasin tehdä pätkiskakun peetun synttäreille täytekakun seuraksi, mutta tämä näyttää myös niiiin hyvältä.. että kumpaakohan kokeilis :)
    Laura

    VastaaPoista