Helppo raparperipiirakka
Piirakka heti uunista ottamisen jälkeen.
Koristele piirakka halutessasi jäähtyneenä tomusokerilla.
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
2 dl sokeria
raparperin varsia
100 g voita tai margariinia
2 kananmunaa
1-2 dl maitoa
Pinnalle koristeeksi tomusokeria
Tarjoiluun vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Huuhtele tarvittaessa raparperit ja pilko ne pieniksi. Tai jos kaapistasi löytyy Tupperwaren Pikakokki, hienonna raparperit sillä. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sitten muut ainekset, raparperin palat viimeisenä ja sekoita tasaiseksi. Helppoa ja nopeaa!
Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30-35 min. Koristele halutessasi jäähtyneenä tomusokerilla. Tarjoile makusi mukaan joko lämpimänä tai kylmänä, vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa. Raparperipiirakka maistuu ihan kesältä :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti