keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Mehevä suklaakahvikakku



 Mehevä suklaakahvikakku


n. 75 g - 100 g voita tai margariinia
n. 0,75 dl - 1 dl sokeria
1 kananmuna
alle 1 tl leivinjauhetta
1,5 rkl kaakaojauhetta
n. 80 g tummaa suklaata rouhittuna

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkaimella vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Rouhi suklaa veitsellä paloiksi ja lisää viimeisenä taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Voitele pieni kakkuvuoka (halkaisija n. 15 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteen lämmössä n. 20 min.

Käytin tummaa suklaata, jossa oli appelsiinia mausteena. Maku toi mieleeni fazerina-patukan tummasuklaakuorrutuksella.

 Tässä resepti pieneen söpöön kakkuun pienelle porukalle.  Tai jos kahvipöydässäsi on jo sen seitsemän sorttia, pienikin kakku riittää :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti