Mehevä suklaakahvikakku
Mehevä suklaakahvikakku
n. 75 g - 100 g voita tai
margariinia
n. 0,75 dl - 1 dl sokeria
1 kananmuna
alle 1 tl leivinjauhetta
1,5 rkl kaakaojauhetta
n. 80 g tummaa suklaata
rouhittuna
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja
sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna vatkaimella vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään
ja lisää ne taikinaan. Rouhi suklaa veitsellä paloiksi ja lisää viimeisenä
taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Voitele pieni kakkuvuoka
(halkaisija n. 15 cm) ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteen lämmössä n.
20 min.
Käytin tummaa suklaata, jossa oli
appelsiinia mausteena. Maku toi mieleeni fazerina-patukan
tummasuklaakuorrutuksella.
Tässä resepti pieneen söpöön kakkuun pienelle
porukalle. Tai jos kahvipöydässäsi on jo
sen seitsemän sorttia, pienikin kakku riittää :-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti