maanantai 18. kesäkuuta 2012

Suklaakakku

Suklaakakku 







Taikina:
100 g tummaa suklaata 
175 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 dl maitoa


Koristeet: 
n. 8 palaa tummaa suklaata sulatettuna
sitruunamelissan lehtiä


Rouhi suklaa veitsellä. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan pienissä erissä vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaarouhe.


Kaada taikina voideltuun vuokaan (tilavuus n. 1,5 l) ja paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50 min. Kun pinta on saanut hieman väriä, levitä folio kakun päälle suojaamaan pintaa palamiselta. Varmista kakun kypsyys kokeilemalla tikulla.


Kakku on mehevä, eikä välttämättä tarvitse kuorrutusta päälleen. Halusin kuitenkin koristella kakun suklaaraidoilla :-) Koristelussa apuna oli jälleen pieni minigrip-pussi. Myös naapurit saivat jälleen uutta ihmeteltävää, kun hilasin koko kakun ulos nurtsille kuvaamista varten. No, maine taitaa olla muutenkin  jo mennyt näin Kiljusen väen äitinä :D Ilta-auringon valo on näin alkukesästä vielä tosi kirkas ja ihana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti