Mokkapalat
Taikina:
200 g voita tai margariinia
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa/kermaa
Kuorrutus:
n. 50-75 g margariinia tai voita
maun mukaan 3-5 rkl vahvaa kahvia
n.3-4 dl tomusokeria tai mansikanmakuista tomusokeria
koristerakeita tai nonparelleja
Sulata rasva mikrossa ja jätä jäähtymään.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa
kuivat aineet astiaan ja sekoita ne keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan
maidon kanssa vuorotellen. Lisää lopuksi sulatettu rasva.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200
asteessa n. 20 min.
Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Lisää tomusokeria
vähissä erissä, kunnes saat seoksesta sopivan paksuista. Levitä kuorrutus
jäähtyneen mokkapalalevyn päälle ja ripottele päälle vielä koristerakeita tai
nonparelleja. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja anna mennä! Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti