keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Mokkapalat

Mokkapalat






Taikina:
200 g voita tai margariinia
5 kananmunaa
2,5 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa/kermaa

Kuorrutus:
n. 50-75 g margariinia tai voita
maun mukaan 3-5 rkl vahvaa kahvia
n.3-4 dl tomusokeria tai mansikanmakuista tomusokeria
koristerakeita tai nonparelleja

Sulata rasva mikrossa ja jätä jäähtymään.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa kuivat aineet astiaan ja sekoita ne keskenään. Lisää kuivat aineet taikinaan maidon kanssa vuorotellen. Lisää lopuksi sulatettu rasva.

Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 200 asteessa n. 20 min.

Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Lisää tomusokeria vähissä erissä, kunnes saat seoksesta sopivan paksuista. Levitä kuorrutus jäähtyneen mokkapalalevyn päälle ja ripottele päälle vielä koristerakeita tai nonparelleja. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja anna mennä!  Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti