Ananaskeikaus
Tuttavani
päivitti kesällä Facebookissa leipomuksiaan ja ananaskeikaus jäi sieltä mieleeni kummittelemaan. Tähän
retroleivonnaiseen löysin ohjeen Kotivinkin sivuilta. Tarjoile ananaskeikaus
uunituoreena, vielä hieman lämpimänä vaniljajäätelön kera!
Ainekset:
50 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
2 tlk ananasrenkaita
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl hienonnettua kardemummaa
Taikinan valmistaminen:
1. Laita
uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2.
Valuta ananasrenkaat ja kuivaa ne talouspaperilla.
3.
Voitele voilla tai margariinilla tasapohjainen vuoka, jonka halkaisija on noin
22 cm.
4.
Ripottele vuoan pohjalle fariinisokeri ja asettele ananasrenkaat vuokaan.
5.
Vaahdota voi tai margariini ja sokeri.
6.
Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
7.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.
8.
Levitä taikina ananasrenkaiden päälle vuokaan.
9.
Paista keikauskakkua uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
10.
Kumoa kakku hieman lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti