lauantai 13. lokakuuta 2012

Ananaskeikaus

Ananaskeikaus





Tuttavani päivitti kesällä Facebookissa leipomuksiaan ja ananaskeikaus jäi sieltä  mieleeni kummittelemaan. Tähän retroleivonnaiseen löysin ohjeen Kotivinkin sivuilta. Tarjoile ananaskeikaus uunituoreena, vielä hieman lämpimänä vaniljajäätelön kera!

Ainekset:
50 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
2 tlk ananasrenkaita
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl hienonnettua kardemummaa

Taikinan valmistaminen:
1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
2. Valuta ananasrenkaat ja kuivaa ne talouspaperilla.
3. Voitele voilla tai margariinilla tasapohjainen vuoka, jonka halkaisija on noin 22 cm.
4. Ripottele vuoan pohjalle fariinisokeri ja asettele ananasrenkaat vuokaan.
5. Vaahdota voi tai margariini ja sokeri.
6. Vatkaa munat joukkoon yksitellen.
7. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.
8. Levitä taikina ananasrenkaiden päälle vuokaan.
9. Paista keikauskakkua uunin keskiritilätasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.
10. Kumoa kakku hieman lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti