lauantai 13. lokakuuta 2012

Fazerina-muffinssit

Fazerina-muffinssit





Taikinan ainekset:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa tai maitoa
100 g sulatettua rasvaa
140 g Fazerina-suklaata

Kuorrutus:
2,5 dl Flora vispiä
140 g Fazerinaa

Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sihtaa ne taikinan joukkoon vuorotellen kerman/maidon kanssa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Rouhi Fazerina-suklaata veitsellä ja lisää lopuksi suklaarouhe taikinaan. Jos haluat pienen ”suklaasydämen” muffinssien sisään, jätä osa suklaasta siihen tarkoitukseen.

Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin ja paista n. 175-200 asteessa muffinssien koosta riippuen n. 12-15 min. Pienellä muffinssipellillä suklaasydämillä varustettuja muffinsseja tuli 24 kpl.

Kuorrutusta varten kaada Flora vispi paksupohjaiseen kattilaan ja paloittele Fazerinaa sinne joukkoon. Kuumenna hiljalleen sekoitellen vain sen verran, että suklaa sulaa kerman sekaan. Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi, sitten jääkaappikylmäksi. Vaahdota kylmä suklaakerma kovaksi vaahdoksi ja pursota muffinssien päälle.

Pahoittelut pliisusta kuvasta. Koeversiota tehdessä kaapeista ei löytynyt kummoisia koristeita, vain hailakan värisiä nonparelleja. Toinen satsi näitä muffinsseja on tulossa viikon päästä pidettäviin synttärijuhliin, täytyy sitten panostaa veret seisauttaviin koristeisiin ja ottaa uudet kuvat :) 

1 kommentti:

  1. Hyviä tuli mutta aika paljon tarvitsi suklaataa. Tein täytteen eri tavalla vatkasin kermaa ja lisäsin sulaneen fazerinan.

    VastaaPoista