Fazerina-muffinssit
Taikinan ainekset:
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa tai maitoa
100 g sulatettua rasvaa
140 g Fazerina-suklaata
Kuorrutus:
2,5 dl Flora vispiä
140 g Fazerinaa
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi
vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sihtaa ne taikinan joukkoon
vuorotellen kerman/maidon kanssa. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi.
Rouhi Fazerina-suklaata veitsellä ja lisää lopuksi suklaarouhe taikinaan. Jos haluat
pienen ”suklaasydämen” muffinssien sisään, jätä osa suklaasta siihen
tarkoitukseen.
Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin ja
paista n. 175-200 asteessa muffinssien koosta riippuen n. 12-15 min. Pienellä
muffinssipellillä suklaasydämillä varustettuja muffinsseja tuli 24 kpl.
Kuorrutusta varten kaada Flora vispi
paksupohjaiseen kattilaan ja paloittele Fazerinaa sinne joukkoon. Kuumenna
hiljalleen sekoitellen vain sen verran, että suklaa sulaa kerman sekaan.
Jäähdytä ensin huoneenlämpöiseksi, sitten jääkaappikylmäksi. Vaahdota kylmä
suklaakerma kovaksi vaahdoksi ja pursota muffinssien päälle.
Pahoittelut pliisusta kuvasta.
Koeversiota tehdessä kaapeista ei löytynyt kummoisia koristeita, vain hailakan
värisiä nonparelleja. Toinen satsi näitä muffinsseja on tulossa viikon päästä
pidettäviin synttärijuhliin, täytyy sitten panostaa veret seisauttaviin
koristeisiin ja ottaa uudet kuvat :)
Hyviä tuli mutta aika paljon tarvitsi suklaataa. Tein täytteen eri tavalla vatkasin kermaa ja lisäsin sulaneen fazerinan.
VastaaPoista