keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kolmen suklaan raitakakku


Viime viikonloppuna juhlimme suvun kanssa pienimmän 1v.  ja isoimman poikamme 8v. syntymäpäiviä. Perheen pizzamestari eli rakas mieheni valmisti koko porukalle lounaaksi pizzoja. Minulle jäi kakkujen vääntäminen ;) 

Anoppini laski, että meillä kävi lauantaina kolmisenkymmentä vierasta oma väki mukaan lukien, joten olihan siinä aikamoinen sutina valmisteluissa ja cateringissa. Mutta oli oikein mukavat juhlat! Lasten iloa on aina mukava seurata!


Kolmen suklaan raitakakku

Pohja:

n. 300 g kaurakeksejä
n. 75 g voita

Täyte:
7-8 dl haluamaasi kermaa, itse käytin vähälaktoosista vispikermaa
200 g valko-, maito- ja tummaa suklaata
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
9 liivatetta
kuumaa vettä

Aloita irtopohjavuoan/reunavuoan käsittelystä. Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti ruokaöljyllä ja ripota pintaan tomusokeria. Näin hyydytetty kakku irtoaa helposti ja reunoista tulee siistit.

Valmista keksipohja. Murskaa keksit ja sekoita keksimurut kulhossa sulan voin kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Valmista jokainen suklaakerros erikseen.  Laita 3 liivatetta kylmään veteen likoamaan. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Notkista kulhossa 200 g tuorejuustoa, lisää siihen tomusokeri ja sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada vähän kerrallaan tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Vatkaa kerralla kermat jämäkäksi vaahdoksi. Lisää lopuksi 1/3 kermavaahdosta varovasti sekoittaen täytemassan sekaan. Kaada massa vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään seuraavan kerroksen valmistamisen ajaksi.

Laita seuraavat 3 liivatetta likoamaan. Sulata maitosuklaa. Notkista 200g tuorejuustoa ja lisää joukkoon 3 rkl tummaa kaakaojauhetta, mikäli haluat tummentaa suklaan sävyä. Itse käytin Maraboun suklaita ja maitosuklaan väri näytti seoksessa sen verran hailakalta, että päätin käyttää kaakaojauhetta apuna. Lisää sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada vähän kerrallaan tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi 1/3 kermavaahdosta varovasti sekoittaen. Kaada täytemassa vuokaan edellisen kerroksen päälle ja nosta taas jääkaappiin jähmettymään päällimmäisen kerroksen valmistamisen ajaksi.

Laita loput 3 liivatetta likoamaan. Sulata valkosuklaa. Notkista viimeiset 200 g tuorejuustoa kulhossa ja lisää halutessasi vaniljasokeri. Lisää sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kuumaan vesitilkkaan. Kaada vähän kerrallaan tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Lisää loput kermavaahdot ja sekoita. Kaada täytemassa vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään, ainakin 4-5 tunniksi tai mielellään yön yli.

Nosta reunavuoka kakun ympäriltä ja koristele. Itse koristelin Dr. Oetkerin suklaasydämillä, joita löytyi ihan tavallisen Prisman leivontahyllystä :)

Kakku sai suvulta ylistävät arviot sekä ulkonäön että maun puolesta :) Joku vieraista ehti päivitellä kakkuun käytetyn kerman, tuorejuuston ja suklaan määrää. Kakusta tulee tällä ohjeella iso ja se riitti hyvin 30 hengelle, vähän jäi ylikin, joten ei siinä yhdessä palassa nyt niin paljon niitä kaloreita ole. Ja eikös juhlissa saa vähän herkutella :)

2 kommenttia:

  1. Kiitokset mukavista juhlista! Tarjottavat oli erittäin onnistuneita molemmilta!T. R ja E

    VastaaPoista
  2. Kiitos teille käynnistä! Ja R.lle vielä kiitos avusta tiskaushommissa!

    VastaaPoista