Viime viikonloppuna juhlimme suvun kanssa pienimmän 1v. ja isoimman poikamme 8v. syntymäpäiviä. Perheen pizzamestari eli rakas mieheni valmisti koko porukalle lounaaksi pizzoja. Minulle jäi kakkujen vääntäminen ;)
Anoppini laski, että meillä kävi lauantaina kolmisenkymmentä vierasta oma väki mukaan lukien, joten olihan siinä aikamoinen sutina valmisteluissa ja cateringissa. Mutta oli oikein mukavat juhlat! Lasten iloa on aina mukava seurata!
Kolmen suklaan raitakakku
Pohja:
n.
300 g kaurakeksejä
n.
75 g voita
Täyte:
7-8
dl haluamaasi kermaa, itse käytin vähälaktoosista vispikermaa
200
g valko-, maito- ja tummaa suklaata
600
g maustamatonta tuorejuustoa
3
rkl tomusokeria
1
rkl vaniljasokeria
3
rkl kaakaojauhetta
9
liivatetta
kuumaa
vettä
Aloita
irtopohjavuoan/reunavuoan käsittelystä. Jos käytät irtopohjavuokaa, pingota
pohjalle leivinpaperi. Voitele reunat kevyesti ruokaöljyllä ja ripota pintaan
tomusokeria. Näin hyydytetty kakku irtoaa helposti ja reunoista tulee siistit.
Valmista
keksipohja. Murskaa keksit ja sekoita keksimurut kulhossa sulan voin kanssa.
Painele seos vuoan pohjalle.
Valmista
jokainen suklaakerros erikseen. Laita 3
liivatetta kylmään veteen likoamaan. Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai
mikrossa. Notkista kulhossa 200 g tuorejuustoa, lisää siihen tomusokeri ja
sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne kuumaan
vesitilkkaan. Kaada vähän kerrallaan tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Vatkaa
kerralla kermat jämäkäksi vaahdoksi. Lisää lopuksi 1/3 kermavaahdosta varovasti
sekoittaen täytemassan sekaan. Kaada massa vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään
seuraavan kerroksen valmistamisen ajaksi.
Laita
seuraavat 3 liivatetta likoamaan. Sulata maitosuklaa. Notkista 200g
tuorejuustoa ja lisää joukkoon 3 rkl tummaa kaakaojauhetta, mikäli haluat tummentaa
suklaan sävyä. Itse käytin Maraboun suklaita ja maitosuklaan väri näytti
seoksessa sen verran hailakalta, että päätin käyttää kaakaojauhetta apuna.
Lisää sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne
kuumaan vesitilkkaan. Kaada vähän kerrallaan tuorejuustoseokseen ja sekoita
hyvin. Lisää lopuksi 1/3 kermavaahdosta varovasti sekoittaen. Kaada täytemassa
vuokaan edellisen kerroksen päälle ja nosta taas jääkaappiin jähmettymään
päällimmäisen kerroksen valmistamisen ajaksi.
Laita
loput 3 liivatetta likoamaan. Sulata valkosuklaa. Notkista viimeiset 200 g
tuorejuustoa kulhossa ja lisää halutessasi vaniljasokeri. Lisää sulatettu
suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja sekoita ne kuumaan
vesitilkkaan. Kaada vähän kerrallaan tuorejuustoseokseen ja sekoita hyvin. Lisää
loput kermavaahdot ja sekoita. Kaada täytemassa vuokaan ja tasoita pinta. Laita
jääkaappiin hyytymään, ainakin 4-5 tunniksi tai mielellään yön yli.
Nosta
reunavuoka kakun ympäriltä ja koristele. Itse koristelin Dr. Oetkerin
suklaasydämillä, joita löytyi ihan tavallisen Prisman leivontahyllystä :)
Kakku
sai suvulta ylistävät arviot sekä ulkonäön että maun puolesta :) Joku vieraista
ehti päivitellä kakkuun käytetyn kerman, tuorejuuston ja suklaan määrää.
Kakusta tulee tällä ohjeella iso ja se riitti hyvin 30 hengelle, vähän jäi
ylikin, joten ei siinä yhdessä palassa nyt niin paljon niitä kaloreita ole. Ja
eikös juhlissa saa vähän herkutella :)
Kiitokset mukavista juhlista! Tarjottavat oli erittäin onnistuneita molemmilta!T. R ja E
VastaaPoistaKiitos teille käynnistä! Ja R.lle vielä kiitos avusta tiskaushommissa!
VastaaPoista